GEBRUIKERS OVER DE ROM-MACHINE

In Nederland trainen dagelijks duizenden mensen op de ROM-machine. Thuis, op de werkplek of in fitnesscentra. Hieronder treft u testimonials van een aantal ROM gebruikers.


 

Ada, 48 jaar
Door een zwaar brommer ongeluk op mijn 16de heb ik de rest van mijn leven last van mijn nek en schouders gehad. Door te lang in een en dezelfde houding zitten krijg ik nekklachten en heb daar dan een paar dagen last van. Door het gebruiken van de ROM-machine zijn mijn klachten aanzienlijk minder geworden. Ook tijdens de oefening heb ik geen last en ik merk dat mijn conditie en de kracht in mijn armen meer is geworden. Daarbij ben ik een drukke huisvrouw en heb dus weinig tijd om te sporten. De ROM-machine kost me drie keer in de week 8 minuten. Het is voor mij dus de ideale uitkomst om gezond en fit te blijven.

Marjolein, 25 jaar
Toen ik het apparaat zag en bijbehorende verhaal hoorde dacht ik: sprookjes. Toch maar geprobeerd, want het zag er wel erg interessant uit. Zweten en hijgen en moe werd ik er wel van, maar het echte resultaat kwam toen ik 4 weken later weer mijn vetpercentage ging meten: wat in de voorgaande 4 jaar niet was gelukt was in de afgelopen 4 weken wel gelukt: 2% minder vet! Sindsdien ben ik er niet meer vanaf te slaan. Ik ga nu 3 keer per week 8 minuten op de ROM.
 
Rob, 22 jaar
Ik ben een fanatiek krachtsporter en ik heb net een zware sportblessure achter de rug. Tijdens mijn herstel periode heb ik gebruik gemaakt van de ROM-machine. Ik was heel erg bang om veel kracht en conditie te verliezen, maar d.m.v. de ROM-machine heb ik dat goed weten te behouden en voel me nu fitter dan ooit. Hij is niet meer weg te denken uit mijn trainingsschema. Echt super!
 
Nico, 44 jaar
Omdat ik een zittend beroep heb, vrachtwagenchauffeur, is het voor mij heel erg belangrijk om te bewegen. Naast mijn cardio- en krachttraining gebruik ik de ROM-machine iedere keer als afsluiting van mijn training. Je gebruikt op de ROM echt iedere spiergroep en het geeft mij een geweldige pomp in mijn spieren. Daarbij werkt de ROM in de uren nadat je getraind hebt nog door. Dus als ik aan het werk ben heb ik er ook nog profijt van.
  
Robert, 42 jaar
Ik heb een heel drukke baan in de catering. Daarnaast werk ik ook nog als vrijwilliger bij de brandweer. Als vrijwillige brandweer is het voor mij dus zaak om goed in conditie te blijven. De ROM-machine is, omdat je maar 2x4 minuten nodig hebt, de ideale uitkomst! Ik doe de ROM nu om de dag en het werkt!
 
Peter de Jong, fysiotherapeut
Sinds één jaar zijn wij in het bezit van de ROM machine. De eerste 2 maanden vielen in de periode waar veel mensen zich wilden voorbereiden op het winterseizoen. Vooral wintersporters maakten gebruik van de mogelijkheid om conditie op peil te brengen. Er waren bijzondere resultaten. Zo was daar een man die de laatste jaren veel last had van pijn in beide benen, na een dag intensief skiën. Hij heeft bijna 5 weken 2 maal per week getraind op de ROM machine en na zijn vakantie kwam hij enthousiast vertellen geen dag last gehad te hebben van zijn benen. Ander wintersporters vertelden dat zij veel sneller gewend waren aan de hoogte waarop zij verbleven en veel minder snel moe werden de eerste dagen.
 
Van de mensen die in deze winterperiode trainden kwamen andere, opmerkelijke, ervaringen naar voren.Tennissers die in de hal duidelijk beter gingen presteren naarmate de periode van training langer werd. De meesten verbeterden na een week of  4 à 5.

Tot nu toe zijn er geen blessures opgetreden als gevolg van het trainen op de ROM machine!
 
Op dit moment zet ik de ROM machine in bij mensen die een langere periode van overbelasting hebben gekend. Hierbij zitten veel mensen met bijvoorbeeld de diagnose Burn Out. De voordelen van het langzaam, rustig, zonder risico van blessures toch weer in beweging gaan komen levert veel positieve  zaken op. Met weinig ´gedoe´ en weinig tijdinvestering toch het gevoel ervaren weer lijfelijk gepresteerd te hebben, geeft deze doelgroep een sterke, positieve, impuls die zowel lichamelijk als ook mentaal zijn effect heeft. Het maakt het hen ook makkelijker om te blijven doen.
 
Het gebruik van de ROM machine in combinatie met een persoonlijke begeleiding/coaching op het vlak van gedragsbewustwording gaat bij ons een grotere plaats innemen. Het geeft een resultaat dat ik ben gaan benoemen met het begrip VITALISERING. Vitalisering is letterlijk levendiger voelen. Mensen vertellen dat zij minder moeite hebben om de dagelijkse werkzaamheden met meer plezier te blijven doen. Zij voelen zich minder moe of uitgeblust. Het meest opmerkelijke is dat dit al snel door hen ervaren wordt, ook tot hun eigen verbazing. Zij pakken de draad weer op en nemen weer initiatief.
 
Gezien de ervaringen tot nu toe zal de ROM een vaste plek krijgen in de begeleiding van onze cliënten.
 
 
Vincent Mocking, 42 jaar
“Ook al is het maar acht minuten, je voelt echt dat je getraind hebt”

Drie maanden geleden is Vincent Mocking (42) begonnen met trainen op de ROM-machine bij Body Business Houten, een paar weken nadat Body Business Fast Fit in haar club introduceerde. Vooralsnog is hij “uiterst tevreden”.

“Al vanaf het begin probeer ik drie keer per week een training op de ROM-machine te doen. Natuurlijk is er wel eens wat, waardoor drie keer niet lukt, maar in principe ga ik daar wel voor. Ik ben net 42 geworden en probeer de boel toch een beetje bij te houden. Toen ik net begon met Fast Fit werd m’n lichaam voor m’n gevoel al snel wat strakker. Inmiddels blijft het meer gelijk, ik ben overall wat getrainder en nu probeer ik het met drie keer in de week op peil te houden. Maar het belangrijkste is eigenlijk dat ik me lekkerder in mijn vel voel door te trainen. Het voelt gewoon goed.”

Ook voordat Vincent begon met Fast Fit kwam hij al over de vloer bij Body Business voor de fitnesstraining. “Sporten vind ik wel leuk, maar fitness is zo individueel, eigenlijk hou ik daar niet van.”  Vanwege conditie en spierkracht heeft hij zich zelf echter altijd gedwongen naar de sportschool te gaan. “Gewoon doen en niet zeiken, zeg ik altijd maar. Echt leuk vind ik het niet, maar ik ga wel trouw. En het grote voordeel van Fast Fit is dat het zo kort is. Ik werk in een winkel, waar we pas om tien uur beginnen. Vaak ga ik voor ik naar m’n werk even naar de sportschool. Binnen een half uur heb ik nu getraind en sta ik gedoucht en aangekleed weer buiten. Ik heb ook nog twee kinderen die ik naar school breng en waar ik, doordat de training maar zo kort is, volop tijd voor over hou. Ideaal. En ondanks dat de Fast Fit training nog geen tien minuten duurt, voel je echt dat je getraind hebt.”

Vincent Mocking is zeer enthousiast over de ROM-machine. “Toen ik de eerste keer op deze machine ging trainen, wist ik niet wat ik er qua zwaarte van moest verwachten. Maar dat het zwaar is, daar ben ik inmiddels wel achter. Negen van de tien keer kom ik er bijna misselijk vanaf, omdat ik altijd het maximale uit een training wil halen. Ik ga iedere keer tot het uiterste!”

Eén minpuntje van de machine wil Vincent wel kwijt. Met zijn twee meter lengte en bijpassend gewicht kan hij de maximale uitslag met de training voor het bovenlichaam eigenlijk net niet maken. “Je kunt natuurlijk de stoel instellen en de afstand voor je benen bepalen, maar voor mijn lengte is de machine dan net iets te kort. Met het uitduwen van de armbeugels zou ik er graag nog een paar centimer bij willen hebben. Op zich is het niet echt een probleem, de trainingen gaan prima, maar mocht de machine ooit aangepast worden, dan is dat wel een tip naar de toekomst toe.”


Eric Slabbers, 60 jaar
“Groot voordeel van de ROM-machine is het uitblijven van spierpijn”

“Ongeveer 26 jaar geleden ben ik op aanraden van mijn vrouw, die toen zwanger was van de tweede, op StretchingYoga gegaan. Zij had de smaak daarvan al te pakken met haar zwangerschapsstretching en motiveerde mij het ook op te pakken. Ik kende een geschiedenis van lage onderrugpijnen, met af en toe een stevige spitaanval....” begint Eric Slabbers, die sinds enkele maanden naast Yoga ook fanatiek traint op de ROM-machine, zijn verhaal. “Na de eerste lessen Stretching Yoga ben ik er nog tien jaar op wezen studeren en later ben ik ook zelf les gaan geven. Met Analytisch Therapeutic Stretching heb ik  bij veel mensen kunnen voorkomen dat ze onder het mes moesten voor bijvoorbeeld een tenniselleboog of een scolioses...”

Inmiddels is Eric zestig en nog altijd een enthousiast Yoga-beoefenaar. Ook gaat hij met de kleinkinderen mee naar kinderyoga en als ontwerper is Eric bezig met de ontwikkeling van een ‘kinderbeweging-tvprogramma’. “ Als ik zelf op jonge leeftijd was geholpen met de kennis die er eigelijk altijd al geweest is, waren mij een hoop fysieke klachten gespaard gebleven.”

De missing link
Hoewel Eric nog altijd zeer enthousiast is over zijn yoga-ervaringen, miste hij wel “overall spierkracht”. “Het heerlijke van yoga is dat je met weinig moeite stress buiten de deur houdt en altijd in staat bent souplesse te behouden.
Als bijwerking van een verdiepte ademhaling is mijn stottermanie geruisloos verdwenen”, vertelt hij. Maarja, die spierkracht dus. “Ik ben wel sterk, maar de kracht die ik nu voel, na twee maanden Fast Fit, is precies de missing link. En uiterst efficient; in korte tijd heb ik al een geweldig effect bereikt! Het is heerlijk om drie of vier keer per week even plankgas te geven en het systeem onder druk te zetten. Met het resultaat van 2x4 minuten trainen op de ROM-machine kom ik de dag echt fluitend door. Ik bemerk zelfs een licht verbeterde hersenfunctie”, aldus een enthousiaste Eric Slabbers. Daarnaast ervaart de kersverse Fast Fitter nog een belangrijk, groot voordeel van de ROM-training: het uitblijven van spierpijn! “Wat mij betreft absoluut een ‘Unique Selling Point van Fast Fit!”.

Geslaagd concept
Twee jaar geleden stond Eric al eens voor de deur van de Fast Fit vestiging aan de Amsterdamse Rijnstraat. Waarom hij toen niet naar binnengestapt is weet hij zelf eigenlijk ook niet. “Ik weet nu wat ik heb gemist de afgelopen jaren. De strakke inrichting, de personal coaching en de ‘doe-het-zelf-nazorg faciliteiten’ maken Fast Fit tot een geslaagd  concept.” Een concept dat in elk geval voor Eric uitstekend werkt. Zoals hij zelf aangeeft: De tussentijdse metingen zijn een overtuigend bewijs, dat je in korte tijd echt iets kunt bereiken!”
 

Tom Elst (45) uit Amsterdam
“Door Fast Fit voel ik me een stuk beter”

Sinds januari van dit jaar traint fotograaf Tom Elst bij Fast Fit. Op wat hardlopen na, was hij zijn leven lang nog nooit in een sportschool geweest. Voor Fast Fit stapte hij over die drempel heen, met als belangrijkste argument de zeer beperkte trainingstijd. “Wat me vooral aansprak waren die acht minuten. Hardlopen ging altijd prima, maar ik was er een beetje klaar mee. Elke week een paar keer anderhalf uur lopen, dat kost zoveel tijd. Wat dat betreft is Fast Fit een uitkomst. 24 minuten trainen per week en ik ben klaar.”

Fitter en strakker
“Na je veertigste begint het toch te kriebelen. Je merkt dat je conditie achteruit gaat, alles gaat wat meer hangen. Ik vond, net als zovelen, dat ik echt wat moest gaan doen. Wilde beter in vorm zijn, had wat last van overgewicht…” Na ruim een half jaar (bijna) wekelijks drie keer acht minuten trainen op de ROM-machine bij Fast Fit Amsterdam,  voelt Tom Elst zich “fitter en strakker in m’n vel. Ik ben niet eens veel afgevallen, maar alles zit beter. Ja, ik merk duidelijk resultaat. Ook qua conditie merk ik verschil. Ik voel me een stuk beter en dat is lekker.”

“Wat me naast het trainen enorm heeft geholpen is dat ik sinds de zomervakantie duidelijk minder alcohol drink. Ik ben erg van de gezelligheid, ‘s avonds lekker een wijntje en dat op dagelijkse basis. Maar daar ben ik na de vakantie mee gestopt, ik drink nu alleen nog met gelegenheden en dat maakt echt een wereld van verschil. Ook bij het trainen heb ik sinds die tijd flinke stappen gemaakt.”

Diep gaan
Inmiddels traint Tom bijna op de hoogste stand die de ROM-machine te bieden heeft. “Je traint bij Fast Fit aan de hand van de percentages die de ROM-machine aangeeft. Bij mij zijn die nog steeds iedere keer hoger. Ik zit nu bijna op het hoogste niveau en dat gaat prima, ik scoor goed.” Met behulp van de personal trainers heeft hij zijn techniek verbetert. “Een goede houding is heel belangrijk en aanwijzigingen daarbij helpen zeker. Persoonlijk vind ik het prettig om aangemoedigd te worden. Het maakt dat ik nog net wat dieper gaat. Dus laat ik Hester (personal trainer bij Fast Fit Amsterdam) graag ‘met de zweep’ naast me staan tijdens die acht minuten.” Met de trainingsintensiteit zit het bij Tom sowieso meer dan goed. “Omdat het maar zo kort is, ga ik tijdens die 2x4 minuten op de ROM altijd heel diep. Soms zie ik sporters na een training van de ROM-machine afstappen en fluitend naar huis gaan. Bij een optimale training is dat eigenlijk onmogelijk. Ik ben na die tijd echt helemaal uitgeput en doorweekt. Als je het goed wilt doen, moet je stuk gaan en dat gebeurt bij mij altijd.”
 
 
A.N. (53 jaar) in dienst van het KLPD
Hij doet mee aan het leefstijl programma van ExerciseWorx: trainen op de ROM en persoonlijk voedingsadvies.
 
Waarom doe je mee?
“Op 15 januari, na goede feestdagen en het resultaat van een goed leven bekijkend tot de slotsom gekomen dat het programma kiloknallers wel eens iets voor mij zou kunnen zijn. Na een confronterend onderzoek bij kitty tot de slotsom gekomen dat 10 kilo minder best zou mogen.”
 
Hoe ziet het programma eruit?
“Er werd een uitgebreid trainingsprogramma wat bestaat uit, Rommen (3x per week), wandelen (10.000 stappen per dag) en natuurlijk voldoende voedingsadviesen, samengesteld ter ondersteuning van dit voornnemen. Deze afspraken voor de duur van 10 weken werden middels een contract vastgelegd.”
 
Vind je het leuk om te doen?
“Het feit dat ik niet de enige was, maar dat heel veel collega’s tot dezelfde slotsom gekomen waren, maakte dat we een nieuw onderwerp van gesprek hadden. De grappen en grollen, vooral over elkaar waren een bron van vermaak.”
 
Ben je tevreden over de resultaten?
“Maar nu komt het mooiste, HET WERKT WEL. Na een voortvarende start in de eerste week en gestaag afvallen in de volgende weken bleek dat de 10 kilo er na 7 weken al af waren. Voldoende reden om de doelen te herbenoemen en nog even door te gaan. Het vaste ritueel van 3 x rommen per week houden we er in, misschien gaan we het ooit nog wel lekker vinden !!! (denk het niet).”
 
Conclusie
“Slotsom is; ik voel me goed en gezond en hoef elke dag wat minder mee te slepen. Dus wat mij betreft is dit een aanrader!”
 
 
R.B. (man, 57 jaar) Spoorwegpolitie
Sinds september 2007 traint hij op kantoor op de ROM-machine.
"Een fanatiek sporter (biljarten) en dus was er duidelijk behoefte aan wat conditietraining."
 
Hoe lang en hoe vaak gebruik je de ROM?
"In september 2007 ben ik gestart met de oefeningen op de ROM-machine. De instellingen voor zowel upper body als lower body werden gesteld op 160-10, waarbij een score werd behaald van ongeveer 120%. Al gauw vertelde Kitty, personal trainer, dat ik op deze manier geen chippendale zou worden. Ik moest de belasting verder opvoeren."
 
Wat zijn de resultaten?
"Wat aanvankelijk een makkie leek werd weldra een heuse krachtsinspanning. Ik train met een frequentie van gemiddeld 4 keer per week, met afwisselend 1 oefening per dag. Ik ben gevorderd tot een score van 110% bij 220-20 voor de upper body en een score van 122% bij 220-20 voor de lower body."
 
De sterke punten van incompany ROM-training?
"Door slechts 1 oefening per dag te doen (precies 4 minuten)  voorkom ik dat ik ga zweten; zodat omkleden niet nodig is. Ik vind de ROM-machine een geweldig apparaat en doe de oefeningen met veel plezier, waarbij de positieve resultaten merkbaar zijn. Ik ben nog wel geen chippendale, maar ja, je moet iets te dromen overhouden."
 
 
L.T. (man, 58 jaar) Spoorwegpolitie
Sinds september 2007 traint hij op kantoor op de ROM-machine in het kader van bedrijfsfitness programma ExerciseWorx.
 
"In de veronderstelling dat er een bevestiging zou volgen van mijn opvatting omtrent een goede gezondheid, alsmede nieuwsgierigheid naar een apparaat waarvan de eigenaars pretenderen dat je door enkele minuten training per dag je fitheid en gezondheid kunt bevorderen, meldde ik mij vorig jaar aan bij Exercise Worx als gegadigde voor de intake voorafgaande aan de trainingen op het ROM-apparaat."
 
Hoe was de gezondheidstest?
"Het resultaat van de intake viel niet tegen behalve de stressfactor die men kan meten. Niet extreem hoog maar toch een gegeven waarvan ik mij tot op dat moment niet bewust was. De longcapaciteit, die vertaald wordt in levensjaren, wat bij mij resulteerde in een uitslag die bijna tien jaar hoger lag dan mijn werkelijke leeftijd. Kortom: ik keek in de spiegel van mijn fysieke conditie."
 
Waarom train je op de ROM-machine?
"Was in eerste instantie nieuwsgierigheid de drijfveer die mij deed besluiten om mee te doen, na de intake was de overtuiging van mijn goede gezondheid enigszins afgebrokkeld en vond ik dat er een noodzaak was ontstaan om mijn gezondheid te verbeteren."
 
Wat zijn de resultaten?
"Ik train nu bijna een half jaar regelmatig op het ROM-apparaat en ben zeer tevreden over het resultaat. Het gaat vanzelfsprekend niet van de ene op de andere dag maar mijn conditie is merkbaar verbeterd. Enkele voorbeelden: gedurende het najaar heb ik altijd last van depressieve gevoelens, een bekend verschijnsel als de dagen korter worden. Door de beweging heb ik daar het afgelopen najaar nauwelijks last van gehad. In het verleden kon ik merken dat mijn longcapaciteit beperkt was, ik beschouwde dat toen als normaal. Vooral op de fiets tegen de wind in was dat merkbaar. Nu merk ik dat het veel beter gaat."
 
Sterke punten van ExerciseWorx?
"Op grond van mijn ervaringen het afgelopen half jaar vind ik dat Exercise Worx zijn pretenties van Fit en Gezond waar maakt. Ik voel mij merkbaar fitter. Je moet de discipline hebben om regelmatig te trainen. Ook vind ik begeleiding noodzakelijk, die is overigens in al zijn deskundigheid regelmatig aanwezig. Kortom: ik hoop nog lang door te kunnen gaan met de trainingen. Niet om een supermens te worden maar om mij in het dagelijks leven geestelijk en lichamelijk prettig te voelen."
 
 
G. van H. (man, 61 jaar) KLPD
Hij traint sinds oktober 2007 op de ROM-machine op het hoofdkantoor van de Spoorwegpolitie in Utrecht.
"Ik ben in oktober 2007 in contact gekomen met de ROM-machine. Vanaf dat moment, na een test van mij op de 'ROMMER', wist ik al gelijk dat dit de machine is waarop ik mijn conditie weer op peil kan brengen."
 
En toen?
"Eerst heb ik een intakegesprek gehad en ben natuurlijk geschikt verklaard om te gaan werken met de ROM-machine. De eerste dag van het gebruik was de 'ROMMER' afgesteld op 180-1 voor de upper body settings met een score van 95%. Later op die dag ging ik de lower body settings doen op 180-1; daar kwam ik bij de lower score niet verder dan 2 minuten trainen."
 
Wat zijn de resulaten?
"Ik werk nog steeds met veel plezier - en toch wel afzien - op de ROM-machine. Inmiddels doe ik de upper body settings op  220-20 bij upper score 103-70. En bij lower body settings op 200-20 met een score van 104-75."
 
Mw. H.M. uit E.
Ik ben een “ROMmer” van het 1e uur. Zodra de ROM-machine werd geplaatst bij TPP ben ik er 2x per week erop gaan trainen. Wat een uitputtingsslag! 2 x 4 min. en ik was bijna dood voor mijn gevoel, terwijl ik toch echt wel wat gewend ben. Daarna kreeg ik het advies om met de ROM de Powerplate als warming up en cooling down te gaan gebruiken en dit bleek voor mij geweldig te werken. Ik heb echt het idee dat ik na de training een volledige workout heb gedaan. Daarnaast (ik ben 178 cm) ben ik in gewicht slechts 3 kilo verloren, maar mijn vetpercentage is verlaagd van 27,8% naar 23,5%. Dus al met al een groot succes, daar mijn omvang in centimeters dusdanig zijn afgenomen dat ik een volle maat kwijt ben en mijn spieren wat meer gedefinieerd zijn.
 
Mevr. A.J.J.P-G. uit O.
Ik ben 82 jaar en mijn dochter runt TPP. Ik ROM 2x per week omdat de Powerplate teveel in mijn hoofd begon door te dreunen, wat niet prettig aanvoelde. Ik gebruik de ROM tezamen met zuurstof, niet om meer spierkracht te krijgen, maar om mijn lenigheid en flexibiliteit te behouden. Het voorste gedeelte gaat mij goed af, maar vanwege een slechte knie kan ik op de achterkant maar 2 minuten volhouden, echter ik voel mij er content bij, ook omdat ik dit in mijn eigen tempo kan doen. De Powerplate gebruik ik nu nog wel, maar alleen zittend op een stoel ervoor om de doorbloeding in mijn onderbenen te bevorderen.
 
Mw. A-M. de R. uit O.
Sedert 5 maanden ROM ik en heb gemerkt dat mijn vetpercentage naar beneden gaat (in kilo’s ben ik slechts 2 kilo minder geworden) en dat mijn kleding ruimer gaat zitten. Ik volg niet echt een dieet, maar let op wat ik eet en drink. Ik heb gemerkt dat vooral mijn buste wat steviger wordt (ik ben 46 jaar) en dat mijn rug minder vlezig aan het worden is, dus daar ben ik heel blij mee. Ik heb een drukke baan + een gezin. De ROM is voor mij een uitkomst omdat ik slechts 15 min totaal bezig ben en dan weer naar huis kan. Ik ROM 2x per week, ik zou wel meer willen, maar mijn agenda laat dat absoluut niet toe.
 
Hr. J.T. uit E.
Ik heb fibromyalgie en kan maar beperkt sporten. Voorheen stond ik altijd (soms 5 x per week circa 8 min) op de Powerplate, maar sinds de ROM er is doe ik alleen de ROM 2 a 3 x per week. Ik voel mij er goed bij, de ene dag wat beter dan de andere dag, maar dat heeft met mijn ziekte te maken en niet met de ROM. Ik gebruik de ene keer wel zuurstof en de andere keer niet, juist omdat ik soms dat uitputtende gevoel wil hebben, wat je krijgt na een uur ‘gewoon’ sporten. Mijn lengte is 179 cm, ik weeg circa 80 kilo en mijn vetpercentage is gedaald (in twee maanden) van 26,4% naar 22,2%.
 
Hr. R.U. uit E.
Ik ben een man van 36 jr, lengte 196 cm, gewicht circa 100 kg. Ik heb sedert 3 jaar wegens een ongeluk een kunstknie en kan weinig meer doen op sportgebied. Ik heb thuis een redelijk uitgebreide fitnessruimte waar ik ook nog gebruik van maak, maar om mijn dochter te steunen bij haar Powerplaten ga ik mee, maar gebruik dan de ROM-machine. Dit tot mijn volle tevredenheid, ook omdat ik op de achterkant met mijn kunstknie de machine goed kan gebruiken. Ik gebruik geen zuurstof, daar geloof ik niet echt in, maar misschien moet ik het toch eens gaan proberen. Mijn vetpercentage is sedert ik op de ROM werk gedaald van 21,7% naar 18,3% en dit in 6 maanden tijd.
 
Mw. N.G. uit E.
Slechts incidenteel kan ik nog ROMmen, daar ik in Utrecht een sportopleiding volg. Als ik thuis ben dan bel ik direct of ik op de ROM terecht kan. Voordeel: in zeer korte tijd een uitgebreide workout. Mijn vetpercentage ging in 1 maand 3,3% naar beneden toen ik nog 2 x per week op de ROM werkte.
 
Man, 42 jaar
Ik heb een uitstekende conditie. Ik dacht nooit in 8 minuten een effectieve cardiotraining te kunnen doen, maar toen ik van de ROM afkwam was ik helemaal af. Wat een apparaat!
 
Vrouw, 43 jaar
Cardiotraining sprak mij nooit aan. Joggen of fietsen, daar vind ik niets aan. Mijn conditie is daarom niet zo goed. Na een paar weken Super Cardio fitness met de ROM begin ik een stuk fitter te worden. En dat voor maar een paar minuten per dag! Nooit gedacht dat dit voor mij mogelijk was.
 
Man, 25 jaar
Ik doe veel aan sport en heb weinig tijd over om extra aan mijn conditie te werken. De Super Cardo fitness is voor mij een uitkomst. Ik ben zo klaar, en ik heb echt zwaar getraind. Geweldig dat dit apparaat in Nunspeet staat.
 
Man, 52 jaar
Ik heb wel zo’n beetje met alle fitnessapparatuur gewerkt. Maar de ROM is uitzonderlijk in hoe effectief en slim de cardiotraining hierop is. Ik teken ervoor.
© Copyright 2009 - 2011 Exercise Works BV - Site door Maxes