Antwoord vraag 4

Waarom is de ROM-machine zo veel beter dan iedere andere vorm van lichaamsbeweging, wat betreft de investering en het resultaat ten opzichte van de tijd?

TE VERBAZEND OM DIRECT TE KUNNEN BEGRIJPEN

De ROM combineert alle drie de aspecten van een complete en goed afgeronde bewegingsregime en geen enkele andere vorm van lichaamsbeweging of fitnessapparaat doet dat. Daar komt bij dat de ROM dit alles doet in slechts 4 minuten per dag, iets wat geen enkele andere vorm van lichaamsbeweging kan. Laten wij bepaalde andere populaire vormen van lichaamsbeweging vergelijken met een training van 4 minuten op de ROM-machine.

Allereerst een overzicht van de resultaten (hart/long, spieren, flexibiliteit) van een enkele 4 minuut durende inspanning op de ROM-machine:
Globale evaluatie: zeer efficiŽnt qua tijd. Vereist slechts een paar minuten begininstructie. Non-impact lichaamsbeweging. Totale crosstraining in slechts 4 minuten per dag.
Klik hier voor de samenvatting van het TNO-onderzoek naar de ROM-machine.
 
Wandelen gedurende 85 minuten, joggen gedurende 35 minuten of hardlopen gedurende 20 minuten:
Globale evaluatie: niet echt efficiŽnt qua tijd en geen resultaten met betrekking tot flexibiliteit. Verlies van spiermassa in het bovenlichaam als gevolg van het joggen of hardlopen (zie de uitgemergelde bovenlichamen van lange afstand lopers of lange afstand fietsers.)
 
Yoga en Pilates
Globale evaluatie: zeer tijdrovend. Yoga behelst meditatieve aspecten die niet kunnen worden verwacht van een 4 minuut durende inspanning op de ROM. Pilates is op het moment de chique inspanning-du-jour. Zowel Yoga als Pilates vereisen behoorlijke instructie. Gemiddelde cardiovoordelen. Wel zullen er extra aerobische oefeningen moeten worden toegevoegd om algemene goede crosstraining resultaten te verkrijgen.
 
Gewichtstraining met losse gewichten of apparaten ten behoeve van het gewichtheffen: 20 tot 45 minuten:
Globale evaluatie: moet worden aangevuld met rekoefeningen en aerobische inspanning om goede algemene cross training resultaten te behalen.
 
Zwemmen
Globale evaluatie: goede all-round cross training resultaten. Men dient verschillende zwemslagen af te wisselen teneinde zo veel mogelijk verschillende spiergroepen te conditioneren en proberen een zo groot mogelijk bewegingsbereik in die zwemslagen te behalen om de flexibiliteit te maximaliseren. Verreweg niet zo efficiŽnt qua tijd als de 4 minuut durende ROM inspanning, maar zeker een van de beste inspanningen ter onderhoud en bevordering van de algemene gezondheid.
 
Fietsen

Globale evaluatie: niet bijzonder efficiŽnt qua tijd. Spieren in het bovenlichaam zullen verschrompelen als het fietsen niet wordt gecombineerd met krachttraining voor het bovenlichaam (zie de bovenlichamen van lange afstand fietsers).

FAQ ROM-machine

© Copyright 2009 - 2011 Exercise Works BV - Site door Maxes