Antwoord vraag 8

Hoe zit het met mensen met rugklachten, nekklachten, schouderklachten of knieklachten?
 
De ROM-machine versterkt de 'zwakkere' delen in het lichaam.

De meeste van de problemen met rug, nek, knie of schouder zijn ontstaan als gevolg van verloren gegaan spierweefsel. Daardoor ontstaat een gebrek aan steun voor spieren, het kraakbeen en de gewrichten in die gebieden.

De onderrug heeft de buikspieren en lage rugspieren nodig als ondersteuning voor het lagere gedeelte van de ruggengraat en wervels. Wanneer mensen weinig of geen lichaamsbeweging ondernemen om hun buik- en onderrugspieren te onderhouden, moeten de tussenwervelschijven zelf de hele last van het bovenlichaam dragen en worden daarbij platgedrukt tot een punt waarbij ze zenuwen af zullen knellen die bovenop en onder de tussenwervelschijven door lopen. Wederopbouw van de buikspieren en onderrugspieren zal vernieuwde steun bieden aan de ruggengraat en de last van de tussenwervelschijven verlichten, daarbij de druk op de beknelde zenuwen verminderend.

Nekklachten zijn vergelijkbaar en zijn vaak het gevolg van verlies van nekspieren en bovenrugspieren. De tussenwervelschijven in de nek moeten het volle gewicht van het hoofd dragen, zonder de hulp van de nek- en bovenrugspieren. Wederopbouw van de verloren spieren zal de tussenwervelschijven ontlasten en dat vermindert op zijn beurt de druk op de beknelde zenuwen in de nek.

Slechte knieën zijn een gevolg van verloren spieren en teveel druk en impact op de kniegewrichten en het weefsel. Wederopbouw van de spieren en pezen rondom de knieën door middel van oefeningen zal de gewrichten ontlasten en de uitlijning van de kniegewrichten verbeteren.

Schouderklachten zijn van vergelijkbare aard als knieklachten. Wederopbouw van de schouderspieren en -pezen zal ervoor zorgen dat deze beter in lijn staan en de gewrichten ontlasten. De ROM bouwt de spieren en pezen op in al deze kritieke gebieden.

FAQ ROM-machine

© Copyright 2009 - 2011 Exercise Works BV - Site door Maxes