MEER WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

De onderzoeken tonen aan dat korte, hoog intensieve trainingen tijdseffici๋nter zijn met betrekking tot verbetering van conditie dan duurtrainingen van matige intensiteit.


Onderzoek USC
Onderzoek gedaan met ROM-machines aan de USC (Universiteit van Zuid Californie) toont aan dat de effectiviteit van een 4-minuut en een 8-minuut durende training per dag op de ROM-machine vergelijkbaar en zelfs beter is dan drie tot vijf keer per week 20-45 minuten trainen op een loopband. Lees
HIER de samenvatting van het USC-onderzoek.

Het USC onderzoek werd geleid door Robert Girandola, ad interim voorzitter van de afdeling inspanningswetenschappen van de Universiteit van Zuid-California, Los Angeles, California.


Japans onderzoek
Onderzoek verricht in Japan aan het Nationale Instituut voor Fitness en Sport, afdeling Fysiologie en Biomechanica. Dit onderzoek toont de superieure effectiviteit aan van intervaltraining met hoge intensiteit tegenover duurtraining van matige intensiteit met betrekking tot VO2Max (aerobische capaciteit) en anaerobische capaciteit. Lees
HIER de samenvatting.

Het onderzoek is gedaan door Izumi Tabata, Kouij Nisimura, Motoki Kouzaki, Yuusuki Hirai, Futoshi Ogita, Miotohiko Miyachi en Kaoru Yamamoto. Afdeling Fysiologie en Biomechanica, Nationaal Instituut voor Fitness en Sport in Kanoya-Stad, Kagoshima prefectuur, 891-23 Japan.


Onderzoek Canada
Onderzoek geleid door Dr. Angelo Treblau Ph.D. te Quebec, Canada aan de Universiteit van Laval. Dit onderzoek toont de superieure effectiviteit aan van intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) tegenover duurtraining (DT) van matige intensiteit met betrekking tot vetverbranding. Het testprotocol van kortdurende inspanning met hoge intensiteit voor een onderzoeksduur van 15 weken resulteerde in 9 maal meer onderhuids vetverlies dan het protocol van langdurige inspanning met matige intensiteit voor de duur van 21 weken. Lees HIER de samenvatting.

© Copyright 2009 - 2011 Exercise Works BV - Site door Maxes